• Veelgestelde Vragen

  • Vind hier het antwoord op de vragen die wij het meeste krijgen.

Gebruik van REALITE

Hoe kan ik beginnen met REALITE?

Start nu met REALITE door een pilot account aan te vragen via het contactformulier. Na de pilot kunt u kiezen voor een maandelijks of jaarlijks abonnement. Voor persoonlijke hulp kunt u altijd contact met ons op nemen.

Heb ik internet nodig om REALITE te gebruiken?

Ja, REALITE is een web-based applicatie waarvoor een internet connectie vereist is.

Kan ik verbeteringen met betrekking tot REALITE suggereren?

U kunt zeker verbeteringen aangeven. Wij zijn blij met alle suggesties en zullen deze zeker in overweging nemen. U kunt suggesties doen door te mailen naar info@realite.com.


Service van REALITE

We gebruiken en bewaren geselecteerde gegevens als onderdeel van onze dagelijkse activiteiten, en de REALITE-database wordt elke dag geback-upt zodat uw gegevens altijd veilig zijn.
Als u wenst dat uw gegevens per direct verwijderd worden, kunt u een verzoek indienen door te mailen naar info@realite.com.
REALITE is volledig opgemaakt naar de AVG, u vindt onze privacy statement hier.

REALITE biedt klantenservice aan ieder van zijn gebruikers. Wij zijn te bereiken via info@realite.com of op 020-2101661. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen inclusief contactgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Allereerst onze excuses voor het ongemak. Wij horen graag uw feedback zodat wij meteen aan de slag kunnen om REALITE voor u te optimaliseren. Stuur uw feedback op naar info@realite.com of vul het direct in via ons contactformulier als u bijvoorbeeld wenst gebeld te worden.