Veelgestelde vragen


Kan ik verbeteringen voor Realite suggereren?

U kunt zeker verbeteringen aangeven. Wij zijn blij met alle suggesties en zullen deze zeker in overweging nemen. U kunt suggesties doen door te mailen naar info@realite.com.

Hoe kan ik beginnen met Realite?

Start nu met Realite door een pilot account aan te vragen via het contactformulier. Of neem een kijkje op de 'starten met Realite' pagina voor een uitgebreide uitleg.

Heb ik internet nodig om Realite te gebruiken?

Ja, Realite is een web-based applicatie waarvoor een internet connectie vereist is.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Ga in de applicatie naar uw account instellingen, hier kunt u aangeven dat u uw abonnement wilt opzeggen.

Werkt Realite niet naar wens?

Allereerst onze excuses voor het ongemak. Wij horen graag uw feedback zodat wij meteen aan de slag kunnen om Realite voor u te optimaliseren. Stuur uw feedback op naar info@realite.com of vul het direct in via ons contactformulier als u bijvoorbeeld wenst gebeld te worden.

Wat voor klantenservice biedt Realite?

Realite biedt klantenservice aan ieder van zijn gebruikers. Wij zijn te bereiken via info@realite.com of op 020-2101661. U kunt ook het contactformulier op onze website invullen inclusief contactgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanneer wordt er gefactureerd?

De incassodatum valt elke maand gelijk aan de dag waarop u uw Realite abonnement heeft afgesloten. Voor een jaarlijks abonnement geld hetzelfde.

Is mijn data veilig bij Realite?

We gebruiken en bewaren geselecteerde gegevens als onderdeel van onze dagelijkse activiteiten, en de Realite-database wordt elke dag geback-upt zodat uw gegevens altijd veilig zijn. Als u wenst dat uw gegevens per direct verwijderd worden, kunt u een verzoek indienen door te mailen naar info@realite.com. Realite is volledig opgemaakt naar de AVG, in onze kennisbank kunt u hier nog meer informatie over vinden.